Deel dit artikel met je vrienden op :

Hobbydoos.nl

Gratis patroon - Haakpatroon deken

Garnstudio haakpatroon Chocolate Box, woondeken van granny squares met bloempatroon. Formaat deken 98 bij 146 cm.

HAAKNAALD 4.5 MM.
De haaknaald is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.

PATROON:
Telpatroon A.1 toont het vierkant, telpatroon A.2 toont de volgorde waarin de vierkanten aan elkaar worden gezet.

VIERKANT KLEUREN:
Elk vierkant wordt gehaakt met 6 verschillende kleuren. Bij het wisselen van kleur, haakt u de laatste halve vaste op de toer met de nieuwe kleur. Hecht de oude draad af door deze over de bovenkant van de volgende paar steken te leggen en haak er omheen, voordat u de draad afknipt en afhecht. De vierkanten hebben de volgende kleurcombinaties:

VIERKANT 1:
Opzetten + toeren 1-2: woestijnroos
Toer 3: oudroze
Toeren 4-6: wijnrood
Toeren 7-8: zwart
Toer 9: beige
Toeren 10-11: chocoladebruin

VIERKANT 2:
Opzetten + toeren 1-2: wijnrood
Toer 3: oudroze
Toeren 4-6: woestijnroos
Toeren 7-8: beige
Toer 9: chocoladebruin
Toeren 10-11: zwart

VIERKANT 3:
Opzetten + toeren 1-2: oudroze
Toer 3: zwart
Toeren 4-6: chocoladebruin
Toeren 7-8: woestijnroos
Toer 9: wijnrood
Toeren 10-11: beige

VIERKANT 4:
Opzetten + toeren 1-2: beige
Toer 3: wijnrood
Toeren 4-6: oudroze
Toeren 7-8: zwart
Toer 9: woestijnroos
Toeren 10-11: chocoladebruin

BEGIN HET WERK HIER:

DEKEN – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk bestaat uit 24 vierkanten. Haak 6 vierkanten in elk van de 4 kleurcombinaties. Als alle vierkanten klaar zijn, worden de vierkanten samen gehaakt en wordt er een rand rondom de hele deken gehaakt.

VIERKANTEN:
Met Karisma en haaknaald 4.5 mm, lees VIERKANT KLEUREN – in de uitleg hierboven, haakt u volgens telpatroon A.1. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Elk vierkant meet ongeveer 24 x 24 cm.

AFWERKING:
Leg de vierkanten uit zoals te zien is in telpatroon A.2. Zorg ervoor dat alle vierkanten met de goede kant naar boven liggen. Haak nu de vierkanten samen met chocoladebruin in stroken van 4 vierkanten als volgt: Leg de eerste 2 vierkanten samen, met de verkeerde kanten op elkaar en haak 1 vaste om de hoek van beide vierkanten, * haak 1 vaste door de buitenste lus van elke vaste langs een kant. Haak 1 vaste om de laatste hoeken, 2 lossen tussen de volgende 2 vierkanten en 1 vaste om de volgende hoeken *. Haak van *-* tot alle 4 vierkanten samen zijn gehaakt – eindig met 1 vaste om de laatste hoek.
Als de stroken klaar zijn, haak ze dan samen in de breedte op dezelfde manier.

RAND:
Gebruik chocoladebruin en haak met naald 4.5 mm.
Begin door de draad aan te hechten met 1 halve vaste in de 1e hoek en haak dan als volgt: 3 lossen, 1 stokje, 3 lossen en 2 stokjes om deze hoek. * Haak 1 stokje in elke vaste tot de naad tussen de volgende 2 vierkanten, haak 1 stokje om beide hoeken *, haak van *-* tot de volgende hoek van deze kant van de deken.
Om de 2e hoek haakt u 2 stokjes, 3 lossen en 2 stokjes. Haak van *-* tot de volgende hoek aan deze kant van de deken.
Om de 3e hoek haakt u 2 stokjes, 3 lossen en 2 stokjes. Haak van *-* tot de volgende hoek aan deze kant van de deken.
Om de 4e hoek haakt u 2 stokjes, 3 lossen en 2 stokjes. Haak van *-* tot de laatste hoek op de deken en haak 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer. Knip en hecht de draad af.

TelPatroon

= Begin hier! Haak 4 lossen en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse – zie punt op de cirkel; de toer begint en eindigt hier
= losse
= halve vaste
= vaste om losse/lossenlus
= vaste in de steek
= half stokje in de steek
= stokje om de losse/lossenlus
= stokje in de steek
= dubbel stokje in de steek
= haak in de steek met een pijl
= 1 half stokje in bovenkant van de dubbele stokjesgroep van toer 3
= 4 DUBBELE STOKJES SAMEN GEHAAKT OP HET BEGIN VAN DE TOER: Haak 4 lossen (staat gelijk aan 1 dubbel stokje), haak 2 dubbele stokjes in de volgende steek, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze dubbele stokjes, haak 1 dubbel stokje in de volgende steek en haal de laatste omslag door alle 4 lussen op de haaknaald
= 4 DUBBELLE STOKJES SAMEN GEHAAKT: Haak 1 dubbel stokje in de volgende steek, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling, haak 2 dubbele stokjes in de volgende steek, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op beide van deze dubbele stokjes, haak 1 dubbel stokje in de volgende steek en haal de laatste omslag door alle 5 lussen op de haaknaald
= 3 lossen
= 5 lossen

patroon
patroon
Deel dit artikel met je vrienden op :