Patronen voor het maken van accessoires

Onder mode accessoires vallen heel veel artikelen, je kunt denken aan tas, portemonnee, sjaal, omslagdoek, hoedje, broche, haarklip. Deze zijn op veel plaatsen te koop, maar nog leuker is om deze zelf te maken. Door de toevoeging van een accessoire kun je je kleding een extra accent geven of pimpen. Met woonaccessoires kun je je interieur opfrissen en extra gezellig maken. Het voordeel van eigen gemaakt accessoires is dat je ze in je eigen stijl, smaak en grootte kan maken zodat ze voor jou ideaal zijn. Er zijn heel veel haak- en breipatronen voor het maken van kussen, deken, poef, hanger, dromenvanger. slinger, manden. Kijk ook bij interieur voor nog meer patronen.
1 - 96 van 840

Zelf mode accessoires maken?

Er zijn vele technieken waarmee je de mooiste mode accessoires kunt maken. Haken is een techniek waarmee je makkelijk kleine en ronde accessoires zonder naden kunt maken. Gehaakte tassen zijn stevig en ook de tasbeugels kunnen worden gehaakt waardoor de tas niet duur hoeft te zijn. Met leren, bamboe of metalen details zoals tasbeugels, labels, gespen en schouderbanden kun je wel je accessoire een extra accent geven.

Met de techniek knopen / macramé kun je ook de mooiste grote en kleine accessoires maken. de dikte dan de draad bepaald de grote van je knoopwerk. Armbandjes zijn in de prachtigste kleuren te maken en door in knoop te variëren krijg je verschillende patronen. Katoenen garens zoals Phildar coton 3, Scheepjes Catona, Durable Coral, Lang Yarns Quattro zijn hiervoor zeer geschikt. Deze draden zijn dun, sterk en in veel kleuren te verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende patronen voor het knopen van tassen.