Patronen voor poncho, omslagdoek of stola

Een mooie poncho of omslagdoek maakt de outfit compleet, tijdens elk seizoen. Voor de zomer brei of haak je een luchtige variant van bijvoorbeeld katoen of linnen. En voor de winter een lekker warme uitvoering van bijvoorbeeld wol. Bij de omslagdoek kun je nog een mooie speld toevoegen om de look compleet te maken. Drops patronen zijn allemaal gratis, de andere patronen zijn te koop in een boek of gratis bij afname van het garen.

1 - 96 van 681
Slab
Breipatroon
Slab
Breipatroon

Breipatroon of haakpatroon poncho 

Een poncho is een Zuid-Amerikaans kledingstuk die bestaat uit een rechthoekige doek met in het midden een gat om je hoofd door te steken. In de jaren '60 werd de poncho erg populair door de hippies, sindsdien is de hij niet meer uit het straatbeeld te slaan. Nog steeds zijn ze in allerlei varianten te vinden; met col, capuchon, zakken, strepen, speelse franjes, en ga zo maar door! Voor iedereen is er wel een mooi patroon voor een poncho te vinden. Voor baby's en kinderen vind je patronen met mouwen, zodat de poncho goed blijft zitten. Een gebreide of gehaakte poncho kun je helemaal naar eigen wens maken. Je kunt de kleur aanpassen naar eigen smaak en het materiaal naar het seizoen.

Breipatroon of haakpatroon omslagdoek

Een omslagdoek wordt ook wel een stola genoemd. Hij valt om de hals en schouders en wordt meestal gebruikt door dames. Hij is groter dan een normale sjaal zodat je hem lekker kunt omslaan. De meeste omslagdoeken zijn ook als sjaal te gebruiken, hierdoor is het een veelzijdig kledingstuk. Wil je hem maken op een rondbreinaald? Of rechte naalden? Er zijn zoveel verschillende patronen, voor iedereen is er een mooi patroon te vinden. Pas de kleur aan zoals jij hem wilt hebben. En om de look helemaal compleet te maken kun je een mooie sluitspeld toevoegen. Zo is je gebreide of gehaakte omslagdoek helemaal naar eigen wens!

Kinderponcho

Het is leuk om een kinderponcho te haken of te breien. We hebben diverse patronen om te haken of te breien. Je zou kunnen kiezen voor deze kinderponcho haken of deze kinderponcho breien.