Patronen voor het maken van poppen en knuffels

Een zelfgemaakte knuffel wordt vaak amigurumi genoemd, dit is een samenvoeging van de twee Japanse woorden 'Ami' en 'Nuigurumi'. Het woord 'Ami' staat voor brei of haak, 'Nuigurumi' voor gevulde knuffel. Vaak kennen we amigurumi van gehaakte knuffels en diertjes, maar breien kan dus ook! De keuze in haakpatronen voor het maken van deze amigurumi is enorm. Met haken kan er eenvoudig vorm aan een figuur kan worden gegeven. Bij breien moet meestal met naden worden gewerkt en is het moeilijker kleine vormen in een figuur te maken, vandaar dat er minder keuze in knuffels breien is. De meeste patronen voor poppen en beestjes zijn te koop in een boek, sommige patronen krijg je gratis bij afname van het garen.

1 - 96 van 1701
Pauw
Haakpatroon
Krab
Haakpatroon

Haak of brei de mooiste knuffeldieren! Veel van de knuffels en dieren zijn gemaakt van katoen, je kunt dit natuurlijk ook vervangen door een harig garen. Zo wordt je dier zachter, dit geeft een hogere aaibaarheidsfactor. Als je met harig garen werkt kun je vaak de steken niet meer zien, tel daarom er toer de steken goed zodat je voldoende steken houdt. Ook uithalen gaat vaak moeilijk, zonder fouten werken is van belang. Al kun je wel ongezien een beetje smokkelen natuurlijk! Mocht je een grotere versie van je gekozen figuur willen maken, kun je een dikker garen met bijpassende dikkere naald kiezen. Let hierbij wel op dat je evenveel meters garen bestelt. Bij dikker garen zit er vaak minder meters op een bol en moet je meer bollen bestellen.


Er zijn patronen voor het maken van een konijn, haas, lama, alpaca, beer, pinguïn, schaap, lammetje, eekhoorn, stekelvarken, egel, bij, vlinder, kip, haan, kuiken, leeuw, tijger, vis, hond, varken, big, kreeft, muis, miereneter, uil, gorilla, aap, krokodil, koala, slang, inktvis, slak, mol, kikker, paard, pony, koe, kalfje, geit, kangoeroe, schildpad, kameleon, giraf, toekan, stokstaartje, neushoorn, zebra, papegaai, olifant, wasbeer, otter, kolibri, walrus, pauw, wombat, spitsmuis, gans, hagedis, zeepaardje, vos, wolf, hert, ezel, zeemeeuw, kameel, dromedaris, flamingo, zeehond, en nog veel meer.


Daarnaast zijn er veel fantasiedieren en stripfiguren zoals de feniks, gouden snaai, mandragora, de toverketel uit Harry Potter, Dobby, Harry Potter zelf, Loena, Professor Sneep, Draco Malfidus, Perkamentus, vogelverschrikker, Dikkie Dik, draak, kabouter, en ga zo maar door! Bij patronen voor poppen zijn er onder andere de boer, boerin, meisjespop, jongenspop, vogelverschrikker, koning, prins, baby Jezus, Jozef, Maria, en de wijzen uit het oosten. Voor de poppen zijn er ook patronen voor het maken van kleding, gereedschappen en voertuigen. Bijvoorbeeld een tractor, bezem, bal, mand, ijsje, speelgoed, moestuin, groente, toverstaf, palmboom, kerstdorp, huisjes en de olliebollenkraam. Er is keuze genoeg!