Patronen voor dierenkleding en accessoires

Ook voor je huisdier kun je iets moois breien of haken, bijvoorbeeld met een breipatroon voor het maken van hondenjas. Drops patronen zijn allemaal gratis, de andere patronen zijn te koop in een boek of gratis bij afname van het garen.

aantal : 45
Hondentrui
Viltpatroon

Een jasje of trui voor een kleine hond is snel gemaakt en goedkoop omdat er niet zoveel bolletjes in een hondentrui gaan. Kies breigaren dat zacht aanvoelt, maar ook makkelijk in onderhoud is. Kleding voor je hond moet vaak worden gewassen en krijgt tijdens het dragen veel te verduren. Houd er rekening mee dat kleding voor je huisdier goed aansluit zodat hij of zij er niet achter blijft hangen. Maar het moet ook los genoeg zijn om comfortabel te kunnen bewegen en aan te trekken.


Naast kleding kun je ook speeltjes voor je huisdier maken, met een rond balletje is een jonge kat tijden zoet! En een zacht gooikoord voor de hond maakt ook binnenspelen mogelijk. Een jonge kitten mag graag wegkruipen in een holletje of op een behaaglijk kleedje liggen, dit kun je uiteraard allemaal zelf naar wens haken of breien.