dromenvanger maken

Dromen kon je ze maar vangen, de mooie om blijvend te herinneren en vervelende om ver weg te gooien. Maak je eigen dromenvanger passend bij je slaapkamer en eigen stijl. De van oorsprong noord Amerikaanse dromenvanger is eenvoudig en snel te maken. Zie hier voor youtube film met uitleg

 

Hoe maak je een dromenvanger?

  • Omwikkel een breivis
  • Wikkel de ring met garen door middel van een festonknoop
  • Verdeel de ring in gelijke delen met spelden (deze bereken je door de omtrek van de ring in gelijke centimeters te verdelen)

Materialen:

  • Metalen ringen, deze zijn in veel verschillende maten en ook materialen verkrijgbaar. Ring metaal of ring hout 105 mm
  • Garen, Hoe dunner de draad hoe fijner je dromenvanger wordt, kies voor kleurrijke dromenvangers een garen met snel kleurverloop, zo komen er lekker veel kleuren in de ring.
  • Veren - Kralen

Gereedschap:

Benodigdheden dromenvanger

Uitleg dromenvanger maken

Dromenvanger met dubbele ring
Dromenvanger met dubbele ring (25 cm binnenste ring en 30 cm buitenste.

Dromenvanger

Dromenvanger maken

  • Omwikkel de breivis
  • Wikkel de ring om met garen d.m.v. festonknoop
  • Verdeel de ring in met spelden gelijke delen (deze bereken je door de omtrek van de ring in gelijke centimers te verdelen)

Berekening omtrek ring:

Doorsnee    X    pi = 3,14
Voorbeeld:
Ring met doorsnee van 30 cm x 3,14 = 94,2 : 12 parten = 7,85 cm 

Mocht je kralen in je dromenvanger willen, rijg deze dan aan een lange draad van zo'n 3 meter (langer bij een grotere metalen ringen)

Wikkel de draad (niet te strak) op de gemarkeerde plaatsten om de metalen ring (en verdeel eventueel de kralen op de gewenste plaats in de lussen)

Tweede rij: wikkel de draden om elke lus (herhaal dit net zolang tot de cirkel gesloten is en knoop de draad aan het einde stevig vast. De knoop kun je verstevigen met textiellijm.

Knip draden van verschillende lengtes en knoop de veren en eventueel nog kralen onder de ring. 

Deze veertjes zijn echt heel erg mooi! Je kunt ze gebruiken om de dromenvangers mee te versieren. Het resultaat mag er zijn.

Wat heel handig is: de veertjes hebben verschillende groottes en mooie kleuren, zodat je van alles kan combineren.  

Dromevanger draden

Gratis patroon dromenvanger

Gratis patroon dromenvangerBen je op zoek naar een gratis patroon dromenvanger? Onlangs was dit het gratis patroon op maandag. Wil je ook iedere maandag een gratis patroon in mailbox schrijf je dan nu in op inschrijven