metalen ringMetalen ringen zijn in vele maten te verkrijgen, oplopend van 5, 8, 10, 12, 15, 18, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 80, 85, 90, 95, 100, 110, 120, 130, 140, 150 centimeter. De dikte van de ringen loopt op van: 2,8, 3, 3,4, 3,8, 4,2, 5 mm Hoe groter de ijzeren ring hobby, hoe dikker de draad moet zijn om de ronde vorm ook tijdens het verwerken te behouden. Oplopend in grootte krijgt druk meer invloed op het metaal van een ring en kan hierdoor sneller gaan buigen. Vervorming is nog enigszins terug te buigen, maar echte knikken in het draad zul je altijd blijven zien.

De metalen ringen hobby hebben geen invloed op het werk waarin ze worden verwerkt, mits ze droog worden verwerkt. Bij het verwerken in natte technieken, in vochtige ruimtes of bij buiten projecten kan het metaal (op den duur) uitslag geven en zichtbaar worden. De best verkochte ring is de metalen ring 100 cm.

Mandela

Voor het haken van Mandala’s kunnen alle ronde haakpatronen worden gebruikt. Er zijn veel telpatronen om te haken beschikbaar. Het voordeel van telpatronen is dat je patronen van over de hele wereld kunt gebruiken, de verschillende haaksteken worden overal met dezelfde tekens aangegeven.

Laat je niet ontmoedigen door de enorme tekeningen, vaak worden er per ronde maar een paar steken gebruikt die meerdere malen worden herhaald. Tip: Print de tekening uit, zodat tijdens het haken, de gehaakte rij kan wegstrepen.

Er zijn vele toepassingen van mandala’s mogelijk, zoals: onderzetters, tafelkleedjes, kussens, muur- en raamdecoratie. Het patroon en de garen keuze is bepalend voor het uiterlijk van de mandala. Kies een strak haakgaren, zodat het haakpatroon duidelijk uitkomt. Bij harig en volumineus garen kan het haakwerk dicht trekken en is een patroon minder goed zichtbaar. Bij raamdecoratie geeft een meerkleurig garen op een zonnige dag een glas in lood effect wat een kamer van een verrassend kleurspectacel kan voorzien.

Voor muur- en raamdecoraties moet de gehaakte mandala strak in een cirkel worden gespannen. Ringen zijn verkrijgbaar in hout of metaal, kies een ring die zo’n 2-3 centimeter groter is dan je haakwerk (bij elastisch garen meer). Als je haakwerk strak en egaal is gespannen zal het gehaakte patroon goed zichtbaar zijn. Je kunt het haakwerk met behulp van veiligheidsspelden, voor het vastzetten aan de cirkel, eerst in de ring spannen. Zet veiligheidsspelden op het beginpunt (of middelpunt als je in punten hebt gehaakt) van elke herhaling in je haakwerk (in de laatst gehaakte rij steken). Deel je ring op, zodat de tussenruimte tussen elke veiligheidsspeld even groot is. Zet daarna de veiligheidsspelden om de ring, zorg dat de tussenruimte tussen de veiligheidsspelden overal evenveel centimeters is.

Prijs ringen

De prijs van de spanringen wordt bepaald door de grote en dikte van de ring, de kleinste ringen tot 20 cm zijn los verkrijgbaar voor 0,75 tot 1,25 Euro Grotere maten verkopen we per 5 stuks, dit omdat deze door hun maat met pakketpost moeten worden verstuurd. De ringen krijgen door het vervoer meer te verduren, meerdere ringen kunnen meer druk aan en zullen hierdoor tijdens het vervoer minder snel vervormen dan een enkele ring. Naast enkele sets uit één maat, zijn er ook sets van verschillende maten verkrijgbaar.

Verzendkosten

De tarieven van het versturen lopen boven de 70 a 70 cm lopen per vervoerder enorm op, vandaar dat ringen groter dan 70 cm met een aangepast tarief moeten worden verzonden.. Ringen met een doorsnee groter dan 100 cm kunnen we niet laten bezorgen de verzendkosten zijn van deze maat enorm hoog. Mocht u deze ringen willen ontvangen kunt u ze bij ons afhalen uit Rinsumageest of zelf een vervoerder regelen.

Mandala haakpatroon

 

Krijg toegang tot een wereld van creativiteit met onze metalen ringen! Of het nu gaat om macramé, surprise of bloemenkransen, onze metalen ringen bieden een basis om al je creaties te maken. Verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je kunt mixen en matchen tot je tevreden bent. Ontdek wat jij allemaal kunt creëren met onze metalen ringen!

Hoe moet je de ring opdelen?

Je haakpatroon bestaat uit 8 gehaakte herhalingen en je ring is 40 cm in doorsnee. Bij een doorsnee van 40 cm, is de omtrek 125,66 cm Deze deel je door 8 = 12,5 cm, dit wordt de tussenruimte tussen de veiligheidsspelden