Drops heeft onlangs twee prachtige garens vol volume, warmte en zachtheid, zonder zwaar aan te voelen geintroduceerd. Drops Air is ontwikkelt naar de modetrends van het winterseizoen. Brei een luxe mantel, vest of trui of kruip straks onder een luchtige en heerlijke warme deken van het garen Drops Cloud. Ook kan er met het garen worden gehaakt. De mantel met afstekende rand van het garen Drops Cloud is hier een mooi voorbeeld van. Door de dikte van de draad, geschikt voor breinaalden nr 5, is een werkstuk van Drops Air snel te breien.

Breipatroon gebreide muts Poncho

Drops Air zijn zogenaamde geblazen garens. Bij deze techniek worden de vezels niet getwist en getwijnd, maar geblazen. De vezels zitten hierdoor stevig in de draad. Het garen is heel luchtig en vol, maar draagt licht. De basis van de draad bestaat uit een combinatie van babyalpaca en merino wol, wat zorgt voor een heerlijk zacht en warm aanvoelend breisel. Drops Air is dan ook zeer geschikt voor het maken van truien, vesten, accessoires en shawls. Ook zijn de garens geschikt voor het breien van structuursteken en kabelpatronen. De poederkleuren versterken de luchtige en zachte uitstraling van het garen en geven ieder kledingstuk een heerlijk zachte maar toch stoere uitstraling.

DROPS Air
Drops Air 01 naturelDrops Air 02 tarweDrops Air 03 parelgrijsDrops Air 04 medium grijsDrops Air 05 bruinDrops Air 06 zwartDrops Air 07 robijnroodDrops Air 08 licht rozeDrops Air 09 marine blauwDrops Air 10 mistDrops Air 11 pauw blauwDrops Air 12 mos groen


Samenstelling: 70% alpaca, 23% Polyamide, 7% wol
Gewicht 50 gram
Lengte: ca 130 meter
Breinaalddikte: nr 5
Stekenverhouding 10 x 10 cm: 17 steken en 22 naalden