haakpatroon willem en maximahaakpatroon kroningsdagDeze maand leeft iedereen, nog meer dan vorige jaren, toe naar de koninklijke feesten die in april gepland zijn. Rommelmarkten, muziekfeesten, versierde straten, gekostumeerde optochten en nog veel meer. Er zijn vele manieren om het feest een persoonlijk tintje te geven. Ook op handwerkgebied zijn er zeer leuke ideeën.

Passend in het thema zijn er de volgende boeken verschenen: ik hou van Holland & Haken en De oranjes uitgeBREIide geschiedenis. Maar natuurlijk kun je ook je eigen kleding maken, passend bij deze dagen en de rest van de zomer.

Echte Hollandse taferelen zoals Frau Antje, een Delfts blauw stelletje, Rembrandt, onze aanstaande Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ze staan allemaal in dit originele nieuwe haakboek van Christel Krukkert.  De leukste Hollandse souvenirs kun je vanaf nu zelf haken. Het zijn schitterende cadeautjes: klompjes, Rembrandt van Rijn met schilderspalet, een originele vuurtoren, een molen, Frau Antje en een tulpje. Als je eenmaal bevangen bent door het Holland-haak-virus raak je niet meer uit gehaakt. Klik hier, voor een overzicht van alle ontwerpen uit het boek en een overzicht van de benodigde materialen.

 

Een vlinderstrikje in de kleuren van de Nederlandse vlag, op je jas, tas, in je haar of om de nek, dit haakpatroon is eenvoudig en snel te maken. Het patroon bestaat uit de haaksteken: lossen, vasten en halve vasten, een leuk project voor beginnende hakers, meer ...

De leden van het koningshuis dragen graag een hoed en verschijnen met de mooiste creaties op hun hoofd, welk hoedje draag jij?
Haak je eigen mini hoedje, ook dit haakpatroon is vrij eenvoudig, gebruikte steken: lossen, vasten en halve vasten met meerderingen en minderingen. Klik op de foto voor het bestellen van het patroon (gratis) en de benodigde materialen.

Een nog koninklijker versiering is natuurlijk de kroon. Klik op de foto om het patroon (gratis) en het garen te bestellen.

Deze leeuw en kikker zijn helemaal klaar voor de feestelijkheden, erg leuk voor op de hoedenplank in de auto, of thuis in de vensterbank. Klik op de foto's om het patroon (gratis) en/of garen te bestellen. 

Stoffen lint is in verschillende breedtes verkrijgbaar, voor ieder doel een lint: 10 mm, 15 mm, 25 mm en 38 mm