Linnen en katoenen garens

Een nostalgische uitstraling aan je werkstuk geven! Dit kun je met verschillende materialen bereiken, zoals katoen, wol, jute, linnen, flax en bamboe. Deze grondstoffen worden veel gebruikt voor garens en stoffen, maar ook vaak enorm bewerkt, waardoor ze wel hun fijne karakter behouden of zelfs verbeterde eigenschappen krijgen, maar niet hun authentieke uiterlijk. De Scheepjes linnen soft en Cheval Blanc Indy, zijn twee prachtige garens met linnen en katoen als basisgrondstof, met een zeer natuurlijke uitstraling.

Scheepjes Linen soft


Pendikte: nr 3,5 
Stekenverhouding 10 a 10 cm: 27 steken en 22 naalden
Materiaal: 27% linnen, 47% katoen, 26% acryl
Looplengte bol a 50 gram: ca 135 meter

stekenproef scheepjes linen

Scheepjes Linen soft 613 is een draad met een zeer natuurlijke uitstraling. De kleurstelling is iets gemêleerd en doet denken aan tarwemeel. Het garen is stevig gedraaid en heeft geen volume. De steken hebben hierdoor geen veerkracht en geven afhankelijk van je breistijl een onregelmatig stekenpatroon. Vaak is een onregelmatige stekenpatroon niet wenselijk, maar bij dit garen versterkt het de natuurlijke uitstraling. Het garen verwerkt makkelijk, omdat je niet snel in de stevig gewikkelde draad steekt. Breiwerk met het garen Linen soft voelt stevig en iets hard aan, het breisel is soepel, maar zal tijdens het dragen niet "vallen" en is daardoor meer geschikt voor aansluitende modellen dan wijde modellen. Naast Linen soft 613 hebben ook de kleuren 620 en 616 een natuurlijke uitstraling en zijn deze prachtig met elkaar te combineren. In het totaal zijn en 33 verschillende kleuren Scheepjes Linen soft verkrijgbaar. 

Patronen
Vest Omslagdoek

 

Cheval Blanc Indy


Pendikte: nr 3,5 
Stekenverhouding 10 a 10 cm: 22 steken en 33 naalden
Materiaal: 7% linnen, 51% katoen, 20% polyamide, 15% acryl
Looplengte bol a 50 gram: ca 140 meter

stekenproef scheepjes linen

Cheval Blanc Indy 016 naturel is een garen met een geraffeld uiterlijk, in een natuurlijke licht gemêleerde kleurstelling. Breiwerk van het garen Indy is zacht en soepel en voelt heerlijk warm aan, dit in tegenstelling tot veel andere katoen/linnen breisels. Doordat de draad oneffenheden heeft, krijg je tijdens het breien een onregelmatig stekenpatroon die in dichtheid verschilt. Het breiwerk is soepel en dicht, waardoor het wel flexibel aanvoelt maar niet soepel "valt". Het garen is daarom ook meer geschikt voor aansluitende kleding dan wijde kleding.

Patroon
Trui

Naast deze garens hebben we ook vele andere garens en artikelen, waarmee je de mooiste werkstukken met en natuurlijke uitstraling kunt maken!