Scheepjes WanderLust

Scheepjes Wanderlust is een iets harig, enkelvoudig gewikkelde draad die enige onregelmatigheid in dikte heeft. Het garen met het uiterlijk van een wollen draad, is zeer verrassend gemaakt van 100% acryl.  Een ideale draad als je op zoek bent naar een garen met een wollen look, maar zonder wol als grondstof. Doordat de draad kunstmatig is vervaardigd, verhaart hij niet en kan hij ook niet vervilten. Het gemêleerde garen heeft een rustige overloop in kleur. De kleuren zijn intens en hebben een prachtige glans.

Scheepjes Wanderlust

Pendikte: nr 4 

Stekenverhouding 10 a 10 cm: 19 steken en 24 naalden
Materiaal: 100% acryl
Looplengte bol a 100 gram: ca 232 meter
Maat 40 trui met lange mouwen: 7 bollen

Scheepjes Wanderlust

Dit lapje is gemaakt van Scheepjes Wanderlust 465 Chicargo, met als basiskleur verschillende tinten wijnrood. Naast olijfgroen zit er ook nog aubergine tot bijna zwart in de bol. Het lapje is 48 steken breed, waardoor de strepen tussen de 6 - 8 cm breed worden. Bij meer steken worden de strepen minder breed en krijg je een sneller kleurverloop in je breiwerk. 

Wil je de strepen in voor- en achterpand gelijk hebben, dan is rondbreien de enige mogelijkheid. Alle bollen verschillen van elkaar, het is daardoor niet mogelijk hetzelfde strepenpatroon te krijgen. Dit verschil zul je zeker merken als je de panden apart breit. De mouwen zullen in streepbreedte afwijken van je voor- en achterpand, omdat op een mouw minder steken zit.