Veel gestelde vragen

klik hier om terug te gaan naar overzicht van veelgestelde vragen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over verzenden

 • Wat betaal ik aan verzendkosten?

  De verzendkosten worden per order berekend. Bestellingen boven de 50,- worden gratis verzonden binnen Nederland. Verzendkosten binnen Nederland met een orderbedrag tussen de 15 en 50 euro zijn €2,49. Bij orders met een orderbedrag lager dan €15,- berekenen we €4,95 verzendkosten (De maximale dikte van een brief mag bij POSTNL 32 mm zijn, dikkere artikelen kunnen alleen via pakketpost worden verstuurd. Het verzendtarief van PostNL is voor pakketten €6,75). Voor afleveradressen in Belgie en alle andere EU-landen worden de verzendkosten berekend aan de hand van het gewicht van het poststuk.

 • Waar lees ik de verzendkosten af?

  Wanneer je een bestelling plaatst, kun je de verzendkosten aflezen onderaan het orderoverzicht van alle bestelde artikelen. Het bedrag wordt automatisch berekend aan het einde van je bestelling. De verzendkosten hangen af van de dikte van het poststuk, het gewicht en het land van bestemming. Een levering die dunner is dan 32 mm (ongeveer twee vingers dik) kan als brief worden verwerkt, alles wat dikker is wordt een pakket.

 • Hoe worden de verzendkosten berekend?

  De verzendkosten hangen af van de dikte van het poststuk, het gewicht en het land van bestemming. Een levering die dunner is dan 32 mm (ongeveer twee vingers dik) kan als brief worden verwerkt, alles wat dikker is wordt een pakket.

 • Kunnen bollen garen als brief worden verstuurd?

  De meeste bollen kunnen wij vanwege hun dikte niet in een envelop versturen. Briefpost mag namelijk niet dikker zijn dan 32 mm, anders wordt ons strafport in rekening gebracht. Bij een bestelling van garen staan daarom automatisch verzendkosten voor pakketpost.

 • Hoe worden bestellingen verzonden?

  Alle bestellingen worden verzonden met de PostNL Pakketservice. Pakketten boven de 45 euro worden aangetekend verstuurd met de aantekening "Alleen bezorgen op afleveradres". Pakketten beneden de 45 euro worden verstuurd met "Burenlevering toegestaan". Als je niet thuis bent op het moment van aflevering, dan wordt de bestelling de volgende dag opnieuw aangeboden. Mis je ook deze aflevering, dan kun je de bestelling binnen twee weken ophalen bij het postkantoor.

 • Pakket niet ontvangen ivm onjuiste adressering / niet thuis tijdens bezorging

  Adresgegevens dienen juist ingevuld te worden in verband met het verzenden van een pakket (Postnl levert op postcode en huisnummer). U ontvangt na het plaatsen van de bestelling gelijk een email waarin u uw gegevens kunt controleren en aanpassen. Deze adresgegevens worden door ons automatisch verwerkt. Zodra u bericht heeft ontvangen dat de bestelling is verstuurd kunnen we deze gegevens niet meer wijzigen. Pakketten met een onjuist adres ontvangen we binnen een aantal dagen retour van PostNL, samen met een rekening van het retour zenden. De kosten om het pakket nogmaals te versturen naar het juiste adres bedragen €6,75 voor een pakket en €2,49 voor brievenbuspost, Wilt u het bedrag van de bestelling retour ontvangen dan wordt er €6,75 in nota gebracht (kosten retouren PostNL)

  Controleer dus altijd goed uw gegevens!

  PostNL biedt binnen Nederland het pakket tweemaal aan op het aangegeven adres (of bij de buren) en geeft daarna de mogelijkheid om het pakket af te halen bij het dichtsbijzijnde afhaalpunt (uw afhaalpunt vindt u op de site van postnl). Het pakket blijft daar 3 weken liggen om door u afgehaald te worden, daarna wordt het pakket retour gestuurd. Bent u vaak afwezig dan kunt u bij de bestelling een ander adres opgeven (van bv uw werk) zodat het pakket wel in ontvangst kan worden genomen.