Veel gestelde vragen

klik hier om terug te gaan naar overzicht van veelgestelde vragen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over garen

 • Wat is een verfbad?

  In een verfbad wordt garen in een vloeibare kleurstof ondergedompeld om er een bepaalde kleur aan te geven. Verschillende verfbaden van eenzelfde kleurnummer kan kleurverschil opleveren. Wij leveren meerdere bollen van dezelfde kleur, altijd uit 1 partij met 1 verfbadnummer. Wil je bijbestellen van een bepaald verfbadnummer, plaats dan een order en vermeld achter de achternaam (VB). Stuur ons daarna een e-mail en vermeld hierin het bestelnummer, merk en naam van het garen, het betreffende kleurnummer en verfbadnummer. Geef ook aan of je uitsluitend die gewenste partij wilt ontvangen of, indien het verfbad er niet meer is, ook wel van een andere partij. Mocht je uitsluitend het ene verfbadnummer willen ontvangen, betaal dan de order nog niet, dan kunnen wij kijken of deze partij nog op voorraad is.

 • Ik heb knoopjes in mijn bol wol

  Helaas zijn knopen in garens onvermijdelijk, want natuurlijke vezels zijn niet onbeperkt lang. De bollen zouden minstens 5 x zo duur zijn als de leverancier alle meters die niet een hele bol lengte hebben zou weggooien. Alleen 100% kunstmatige vezels zouden uit 1 stuk kunnen bestaan, maar ook daar zit soms tijdens de productie een foutje in en kunnen de conen waarop de draden worden gewikkeld ook niet een onbeperkte lengte draad houden, waardoor er geknoopt moet worden. De leverancier doet vaak een aantal % extra meters op een bol, ter compensatie van de knoopjes. Ons advies is om knoopjes aan de zijkant van het werk te verwerken. Knoopjes kunnen losschieten en blijven vooral in egaal garen zichtbaar. Met de draad die aan de zijkant overblijft kan het werkstuk inelkaar worden gezet. Bij rondbreien kan het beste 3 cm rond de knoop niet worden gebreidt en later aan de achterkant worden afgehecht.

 • De kleur van het garen dat ik heb ontvangen, is anders dan op mijn beeldscherm is te zien

  Als het kleurnummer op het etiket overeenkomt met het nummer op de website en de order, dan is het juiste garen geleverd. Kleuren kunnen van beeldscherm tot beeldscherm verschillen, doordat niet elke monitor hetzelfde is ingesteld. Een kleur kan door de beeldscherminstelling thuis op de computer dus van kleur/tint verschillen met de werkelijkheid. De modellen die zijn gefotografeerd kunnen soms door de belichting een kleurafwijking geven. Een foto in de zon geeft een lichtere kleurindruk dan in een studio. Bij glanzende garens wordt het (flits)licht weerkaatst, waardoor deze garens op de foto niet egaal van kleur lijken.

 • Wasvoorschriften

  Als u een vraag heeft over de wasvoorschriften van een garen of kledingstuk, dan adviseren wij u een kijkje te nemen op onze pagina met wasvoorschriften en tips: Wasvoorschriften