Veel gestelde vragen

klik hier om terug te gaan naar overzicht van veelgestelde vragen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over patronen

 • Waar kan ik patronen vinden op Hobbydoos.nl?

  Je kunt patronen opzoeken door bovenaan de website op ‘Patronen’ te klikken. In de linkerkolom staan ze gerangschikt op o. a. doelgroep, techniek en seizoen. Mocht het gewenste patroon niet aanwezig zijn, zet dan je vraag op het forum van de Hobbydoos. Het forum wordt bezocht door honderden creatieve internetters en misschien heeft een van hen zo’n patroon.

 • Zijn er gratis patronen te vinden op Hobbydoos.nl?

  Wij hebben een groot aantal patronen op onze website staan. Een deel van deze patronen is gratis aan te vragen en kun je duidelijk herkennen aan de knop ‘Download gratis patroon‘. Door erop te klikken, je naam en e-mailadres in te vullen en dit te verzenden, ontvang je een e-mail van ons met daarin de link naar het patroon.

 • Waarom kan ik niet alle patronen gratis downloaden?

  De patronen die niet gratis gedownload kunnen worden, kunnen alleen worden verkregen door de aanschaf van het bijbehorende boek. Wij hebben geen toestemming van de uitgevers om losse patronen hieruit te verstrekken. Het boek wordt vermeld op de overzichtspagina van het patroon.

 • Kunnen jullie me helpen als ik de patroonbeschrijving niet snap?

  Dagelijks krijgen wij meer dan honderd (aan)vragen binnen over patronen en technieken. Het is daardoor onmogelijk geworden om elke vraag persoonlijk af te handelen, hoe graag wij dit ook zouden willen. Wij adviseren daarom vragen over patronen en technieken op het forum te zetten. Het forum wordt bezocht door honderden creatieve internetters die graag een handje willen helpen.

 • Ik krijg een lege pagina bij het klikken op een patroon

  Om bepaalde patronen te kunnen openen is adobe PDF reader op uw computer nodig. U kunt de meest recente versie van adobe reader hier downloaden. Voor meer informatie over adobe reader, zie: http://help.adobe.com/nl_NL/Reader/9.0/ Mocht het probleem van het uitprinten hierbij niet zijn opgelost vraag dan advies bij een deskundige op dit gebied. Hierbij kunnen we u helaas niet verder helpen