In Japan is het verzamelen van Amigurumi figuren al jaren een grote rage, maar inmiddels hebben de figuurtjes de hele wereld veroverd met hun schattigheid. Beleef ook veel plezier aan het verzamelen en haken van de verschillende beestjes en figuren. In het zojuist verschenen boek Zoomigurumi 15 enorm schattige, stoere, ondeugende Amigurumi's, om je verzameling mee te starten of aan te vullen. In het boek wordt de techniek haken op een eenvoudige manier uitgelegd. Kun je nog niet haken, dan is dit een leuke manier om de techniek in je vakantie onder de knie te krijgen.


Het boek Zoomigurumi is samengesteld door Joke Vermeiren, een ontwerpster met een grote voorliefde voor haken. Vorig jaar is ze begonnen de mooiste Amigurumi-patronen van over de hele wereld te verzamelen. Uit deze verzameling heeft ze de 15 mooiste patronen van 12 verschillende designers vertaald en in het boek Zoomigurumi verwerkt. Aan de hand van duidelijke beschrijvingen kun je diverse diertjes haken, zoals biggetjes in tuinbroek, mega schattige tijger met glimlach met vlecht en zelfs de maki: Koning Julien uit de tekenfilmserie Pinguins van Madagascar. De diertjes zijn vrij eenvoudig zelf te haken, snel klaar en je kunt ze volledig aan je eigen smaak aanpassen. Leuk om te verzamelen of cadeau te doen. De patronen zijn perfect voor wie nog niet zo lang haakt, maar ook voor gevorderden: na een korte uitleg van de verschillende steken en technieken kun je meteen aan de slag. Amigurumi haken is leuk en ontspannend, maar pas op!! het werkt verslavend!

 

Klik hier om alle figuren uit het boek te bekijken. In het boek worden geen specifieke garens omschreven, daarom hebben wij alvast de geschikte materialen voor je bijelkaar gezocht in een lijst, zodat je het boek en de benodigde materialen per figuur in 1 keer als pakket kunt bestellen.