Drops Alaska, Drops Snow en Drops Polaris. De garens zijn allemaal gemaakt van 100% onbehandelde wol, dit geeft je breiwerk een warme, natuurlijke uitstraling. Door de samenstelling zijn deze garens zeer geschikt voor viltprojecten. 

DROPS Alaska is een klassiek gesponnen, onbehandeld garen van 100% wol. Onbehandelde wol betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan een chemische behandeling voor het verven. Dit benadrukt de beste eigenschappen van de wol en zorgt ook voor een betere vormvastheid en structuur.
DROPS Alaska is een driedradig garen, een van de klassiekers uit het DROPS assortiment en vandaag nog net zo populair als toen het garen werd geïntroduceerd in de jaren '80. Alaska heeft een breed kleurenpalet en patronenassortiment, voor dames, heren, kinderen en accessoires.
Het assortiment DROPS Alaska bevat naast uni-kleuren ook een aantal mix-kleuren. Dit betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen.
Samenstelling: 100% wol
gewicht 50 gram a ca 70 meter
breinaald: nr 5
 
patronen Alaska

 

 

Drops Snow is een dik, enkeldraads garen dat makkelijk breit en een warm en aangenaam breiwerk maakt. Het garen is ook ideaal voor het vilten. DROPS Snow is een heerlijk zacht, rond en luchtig garen gemaakt van 100% puur wol en heeft naast een groot palet aan uni-kleuren een aantal mix- en print-kleuren. In de Drops Snow Tweed draad is een tweed effect meegesponnen met het garen. Dit zorgt voor variatie in kleur en structuur en maakt dat het garen een beetje varieert in dikte.
Samenstelling: 100% wol
gewicht 50 gram a ca 50 meter
breinaald: nr 9
 
Patronen Snow

DROPS Polaris is een enkeldraads garen gesponnen op dezelfde manier als DROPS Snow. DROPS Polaris is zeer geschikt voor buitenkleding zoals mutsen, sjaals, tassen en poncho's. Je breit het snel en met dezelfde stekenverhouding als een dubbele draad DROPS Snow. DROPS Polaris bevat een aantal uni- en een diverse mix-kleuren.
Samenstelling: 100% wol
gewicht 100 gram a ca 36 meter
breinaald: nr 15

Patronen Polaris

 

 

Instructies vilten:

Als wol wordt gewassen in de wasmachine gaan de vezels vervilten en het resultaat daarvan is een heel warm en dicht weefsel.
Het resultaat van vilten kan variëren door de volgende redenen:

  • verschil in wasmachine
  • verschil in het centrifugeerprogramma
  • andere stekenverhouding
  • de maat van het te vilten object
  • de kwaliteit van het garen, losser gedraaide garens vilten meer dan de meer gedraaide garens

Vilten is het meest geschikt voor kleinere werkstukken zoals: mutsen, sokken/sloffen en tassen. Hoe losser het breiwerk, hoe dichter het viltwerk wordt en het werk krimpt meer in de lengte dan in de breedte.
Vilt volgens een patroon:

  • Brei het model volgens het patroon. Het model zal erg groot zijn, maar wees gerust, het zal weer krimpen tijdens het vilten.
  • Was het werkstuk in de wasmachine op 40 graden met 1 eetlepel waspoeder zonder enzymen en laat het centrifugeren. Geen voorwas nodig en vilt nooit op een snelprogramma.
  • Breng het werkstuk na het wassen en als het nog steeds nat is in model en laat het plat drogen.
  • Als het werkstuk na het wassen nog te groot is, kan het bovenstaande een keer worden herhaalt. Als het te klein is geworden maak het dan goed nat en trek het in het vereiste model.