Ben je op zoek naar mooie haakpatronen, dan wordt je op je wenken bediend. Onlangs is er een groot aantal prachtige haakboeken op de markt gebracht met uiteenlopende thema's: hippe granny squares haken, workshop haken, tasjes haken, haken voor de baby. Ook over stokhaken en filethaken zijn er boeken verschenen, die uitgebreid uitleg geven over deze technieken. 

 

Hippe granny squares haken geeft uitleg over de techniek van het granny square haken met tekst en afbeeldingen. Bovendien staat het vol met mooie, nostalgische haakpatronen voor het maken van tasjes, sprei, deken, sjaal, poncho, onderzetters en meer.

Stokhaken, haken met een haaknaald en bezemsteel (of andere dikke stok/breinaald). Het boek geeft aan de hand van foto's en tekst stap voor stap uitleg over de aloude techniek stokhaken. Het open haakwerk zorgt voor een verrassend effect en is voor meerdere doeleinden te gebruiken. In het boek staan patronen voor het maken van: tassen, sjaals, omslagdoek, hesje, kussens en plaids. 

Tasjes haken, een boek vol verschillende tassen: klein en sjiek, hippe grastas, vrolijke lieveheersbeestjes, boodschappentas en nog meer haakpatronen voor tassen.

Haken voor de baby, haakpatronen voor het maken van vertederende kleertjes en accessoires voor baby en peuter. 35 projecten voor zowel jongens als meisjes van 0 tot 3 jaar. Met stap voor stap beschrijvingen kunnen zowel beginnende als gevorderde hakers aan de slag. Naast kleertjes zijn er ook beschrijvingen voor een babykleed, vrolijke vlaggetjes en knuffelbeest.

Kerstballen haken, een boek vol verschillende patronen voor het haken van kerstballen, gekleurd, in de vorm van beestjes, engeltjes, sterren en meer. Voor elke smaak is er wel een patroon, om de kerstboom echt uniek te maken.

Workshop haken, mooi, makkelijk en snel gehaakt. Patronen van de bekende ontwerpster Nicky Trench, van een eenvoudig kleed, een pet en babykleding naar meer ingewikkelde patronen van handschoenen, baboeshka's en een jurkje.

 

Filethaken voor beginners: filethaken is een eenvoudige techniek die lang gebruikt werd voor het haken van kastrandjes, gordijnen en het decoreren van tafelkleden, kussens en handdoeken. Door lossen en stokjes afwisselend te gebruiken, haak je al snel heel leuke motieven. In het boek staan eigentijdse patronen voor windlichtjes, cadeaulintjes, slingers, kussens en meer.