krukje koeIn de boeken dierenkruk haken 1 en 2, staan prachtige ontwerpen van Anja Toonen, voor het maken van krukjes in de vorm van 17 verschillende dieren. Deel 1: Koe, schaap, paard, konijn, muis, struisvogel, beer, giraffe en rendier Deel 2: Olifant, leeuw, kat, hond, ooievaar, zebra, lieveheersbeestje, dino en panda.

Welke garens je gebruikt is een eigen keuze. De voorbeeld krukjes zijn gehaakt van het garen Alafosslopi, Lett Lopi en Scheepjes Panda. De lopi garens hebben een natuurlijke uitstraling, maar voelen redelijk stug aan. Kies je voor een ander garen dan is het wel van belang dat het alternatief ongeveer dezelfde naalddikte heeft, om een goede verhouding te krijgen.

Garenalternatief Alafosslopi:
Alternatief kan zijn de Phil Looping, dit garen heeft dezelfde stekenverhouding. De Phil Looping is heerlijk zacht en heeft veerkracht, waardoor de openingen tussen de steken minder zichtbaar zijn. De Phildar Phil Looping is in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar en niet voor alle krukjes geschikt. De koe hierboven is met het garen Phil looping gehaakt. Klik hier om alles in één keer bestellen voor het krukje met de Phil Looping

Phil Looping
pendikte: 5,5
Bol: 100 gram - ca. 165 meter (65 meter meer dan op een bol Alafosslopi, waardoor de helft minder bollen nodig zijn)