Drops SuperstoreZoek je naar DROPS garens die recent uit het assortiment zijn verwijderd? Geen zorgen! Hoewel bepaalde garens misschien niet meer beschikbaar zijn, biedt de wereld van breien en haken eindeloze mogelijkheden met alternatieve garens. Ontdek hoe je jouw favoriete uitlopende garens van DROPS kunt vervangen en blijf genieten van je creatieve projecten met een paar slimme keuzes.

DROPS Garens die niet meer beschikbaar zijn

Aan de onderaan deze pagina vindt u een lijst met garens die uit ons assortiment zijn gehaald en hoe deze te vervangen.

 • DROPS Cotton Viscose
 • DROPS Lin
 • DROPS Muskat Soft
 • DROPS Salsa
 • DROPS Silke Alpaca
 • DROPS Symphony
 • DROPS Vienna

Vervang Uitlopende DROPS Garens met Alternatieven

Het kan teleurstellend zijn wanneer jouw go-to garen niet meer wordt geproduceerd. Maar elke wolk heeft een zilveren randje, en dit kan een uitgelezen kans zijn om nieuwe garens te ontdekken die net zo betoverend zijn. Hier zijn enkele tips om de perfecte vervanger te vinden:

 • Vergelijk de Garen Dikte: Kijk naar de dikte van het garen. Is het een DK, worsted, of misschien een fijn garen? Zoek naar alternatieven met een vergelijkbare dikte om een soortgelijk resultaat te behalen.
 • Let op de Samenstelling: Garens zijn er in allerlei samenstellingen, van wol tot katoen en alles daartussenin. Als je een garen vervangt, probeer dan een vergelijkbare samenstelling te vinden voor het beste resultaat.
 • Overweeg de Kleur: Een van de leuke aspecten van breien en haken is spelen met kleuren. Hoewel het misschien een uitdaging is om een exacte kleurmatch te vinden, biedt dit ook een kans om je palet te verbreden en nieuwe combinaties te proberen.
 • Experimenteer: Soms is de beste manier om een vervangend garen te vinden door te experimenteren. 

Hoewel het uitfaseren van favoriete DROPS garens teleurstellend kan zijn, opent het ook de deur naar nieuwe creatieve mogelijkheden. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je alternatieve garens ontdekken die je projecten naar een hoger niveau tillen. Het universum van garens is uitgebreid en vol verrassingen, klaar om door jou verkend te worden. Dus pak je naalden of haak, en laat de creativiteit de vrije loop!

Overzicht kwaliteiten die niet meer leverbaar zijn

DROPS Cotton Viscose

DROPS Cotton Viscose

54% katoen, 46% viscose
5 ply sport
Stekenverhouding : 22 x 30
Pendikte:  3,5
Lengte: 175 meter
Je kunt Cotton Viscose vervangen door :

DROPS Lin

DROPS Lin

Drops Lin van Garnstudio is een breigaren van 100% eerste klas linnen. Ecologie en natuurlijke materialen zijn van deze tijd - en dus ook linnen garen. De nieuwe kwaliteit DROPS Lin is een tijdloos en mooi materiaal. Handwerk van linnen heeft haar eigen karakteristiek. De glans en beperkte elasticiteit van de draad is onmiskenbaar en benadrukt het bijzondere en unieke uiterlijk. Linnen wordt met de tijd en bij gebruik zachter. Het breiwerk zal na elk gebruik meer vorm en ziel krijgen. Linnen koelt of warmt afhankelijk van je lichaamstemperatuur en vormt zich na je lichaam. Vanwege de duurzaamheid van linnen is breiwerk van DROPS Lin bijna onverslijtbaar, en daarbij is Lin breiwerk helemaal vrij van statische elektriciteit. DROPS Lin dient handgewassen te worden in water rond 30 C. Als alternatief kun je ook het breiwerk op het meest zorgzame programma op de wasmachine wassen: wolprogramma of fijne was 30 C. Adviesdikte breinaald is 4 of 5 mm aan, maar ook dikkere naalden kunnen worden gebruikt, dit geeft een speciaal effect.

100% katoen
Stekenverhouding : 21 x 28
Pendikte:  4
Lengte: 120 meter
Je kunt DROPS Lin vervangen door :

DROPS Muskat Soft

DROPS Muskat Soft

100% katoen
Stekenverhouding : 21 x 28
Pendikte:  3-4
Lengte: 100 meter
Je kunt Muskat Soft vervangen door :

DROPS Salsa

DROPS Salsa

50% katoen, 40% tactel, 10% poly
Stekenverhouding : 13 x 17
Pendikte:  8
Lengte: 68 meter
Je kunt DROPS Salsa vervangen door : DROPS Melody

DROPS Silke Alpaca

DROPS Silke Alpaca

20% zijde, 80% babyalpaca
Stekenverhouding : 17 x 22
Pendikte:  5
Lengte: 60 meter
Je kunt Silke Alpaca vervangen door :

DROPS Symphony

DROPS Symphony

65% wol, 35% polyamide
12 ply chunky
Stekenverhouding : 14 x 19
Pendikte:  7
Lengte: 70 meter
Je kunt Symphony vervangen door : DROPS Melody

DROPS Vienna

DROPS Symphony

91% mohair, 9% polyester
12 ply chunky
Stekenverhouding : 13 x 15
Pendikte:  7
Lengte: 95 meter
Je kunt Symphony vervangen door : DROPS Melody