Knit-wit

Rozetten maken met Knit-wit

patroon knit-wit omslagdoek patroon knit-wit riem patroon knit-wit tas patroon knit-wit sjaal

Deze oude techniek is nieuw leven in geblazen door eigentijdse patronen en extra handige gereedschappen. Met rozetten kun je tassen, dekens, sjaals, poncho's en zelfs truien en vesten maken.

De techniek is zeer eenvoudig en makkelijk onder de knie te krijgen. De ronde of vierkante rozetten worden los gemaakt en tijdens het verwerken aan elkaar bevestigd naar gewenst ontwerp. De garens die je gebruikt zijn wel bepalend voor de bloem, maar ook met de eenvoudigste garens kun je tot een zeer verassend werkstuk komen. Om de techniek onder de knie te krijgen kun je beginnen met bestaande ontwerpen, maar al snel zul je merken dat het makkelijk is je eigen ontwerpen te maken.

Wat is de Knit-wit

Met de Knit-Wit maak je rozetten, afhankelijk van de vorm die je gebruikt worden ze vierkant of rond. Een Knit-wit heeft een handige steel om vast te houden. Op deze steel zit een rond of vierkant plaatje waar rondom 12 pinnetjes zitten. De pinnetjes kun je door aan de steel te draaien in en uitschuiven, dit voor het makkelijk afhalen aan het eind van de rozet.

stap 1 knit-wit stap 2 knit-wit stap 3 knit-wit

Werkwijze Rozetten maken

  • Pak de Knit-wit in je linkerhand en werk met de rechter (linkshandige natuurlijk net anders om). Kijk ernaar als naar een klok: pin 12 zit bovenaan, pin 6 onderaan enz.
  • Leg de werkdraad tussen pin 6 en 7 en door naar boven. Sla vanaf de linkerkant om 12 heen.
  • Ga via de rechterkant van 6 naar links en weer naar boven. Sla hier van links naar rechts om 1 en ga naar beneden. Sla van rechts naar links om 7.
  • Werk van links naar rechts om pin 2 en ga door tot je helemaal rond bent om alle pinnetjes heen.
  • Knip de draad op ca. 1 meter lengte af. Steek hem in een de naald en werk het midden van de rozet af.
  • Voor het maken van bijv. sjaal, trui etc wikkel je alle rozetten aan elkaar vast.

Poncho
Poncho Poncho, gewikkeld met de knit wit, mooi om te dragen en leuk om te maken. De nieuwe wikkeltechniek maakt het mogelijk om in een relatief korte tijd een open rosetten weefsel te maken.


Ga naar Poncho


knitwit, poncho, omslagdoek, jazz
Patroon : 10112
Online Bestellen
Flower loom (knit wit)
Flower loom (knit wit)
De set bevat: 1 ronde en 1 vierkante wikkelaar, naaldenset.Kijk hier voor uitleg

Ga naar Flower loom (knit wit)
€ 9,95