Garnstudio Drops Alpaca
Drops is gespecialiseerd in alpaca garens en heeft op dit moment één van de grootste assortimenten alpaca wol in veel verschillende kleuren. Drops Air, Drops Alpaca, Drops Alpaca Boucle, Drops Brushed Alpaca SilkDrops AndesDrops Baby Alpaca SilkDrops Lima, Drops Flora, en Drops Nepal

De alpaca vezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur. Het garen is afkomstig van de alpaca of berglama en wordt geproduceerd in Peru waar de lama's voornamelijk worden gehouden voor de wol en jaarlijks worden geschoren.

DROPS Alpaca is gesponnen van 3 draden met een extra draai (twist) voor een slijtvast uiterlijk en heeft een groot kleurassortiment. Het is verkrijgbaar in zowel frisse en heldere kleuren als in pastellen en rustige kleuren, in effen, ongekleurd (eco), natuurlijke tinten en mix-kleuren. De laatste wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Breiwerk gemaakt van dit garen is licht en aangenaam en voelt heerlijk zacht aan op de huid. DROPS Alpaca heeft een mooie en bijzondere glans.

Breinaalddikte: 2,5 -3,5 mm
Lengte: 167 meter
Gewicht: 50 gram
Samenstelling: 100% alpaca
Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 23 steken, 30 naalden

DROPS Andes is gesponnen van 2 draden van de traditionele combinatie van 65% wol en 35% alpaca. Deze combinatie brengt het zachte uiterlijk van de alpaca naar voren, terwijl de wol zorgt voor een betere vormvastheid. Het bevat een aantal mix-kleuren, wat betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Het garen is heel gemakkelijk om mee te werken op dikke brei- en haaknaalden en is ook zeer geschikt voor het vilten.

Breinaalddikte: 9 mm
Lengte: ca 96 meter
Gewicht: 100 gram
Samenstelling: 65% wol, 35% alpaca Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 10 steken, 14 naalden

DROPS BabyAlpaca Silk is gesponnen van 3 draden in een combinatie van twee fantastische vezels; 70% babyalpaca (voor de zachtheid) en 30% moerbeizijde (voor kracht en een glanzend uiterlijk).
DROPS BabyAlpaca Silk is geweldig voor babybreiwerk. Het voelt zacht aan, verkoelt als het warm is en verwarmt als het koud is.

Breinaalddikte: 3,5 mm
Lengte: ca 167 meter
Gewicht: 50 gram
Samenstelling: 70% alpaca, 30% zijde
Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 23 steken, 30 naalden

DROPS Alpaca Boucle is een prachtig zacht garen gesponnen van alpaca. Bouclé is een Frans woord voor lus en dat beschrijft precies dit garen, een heleboel kleine lusjes van pure alpaca. Een mix van wol en nylon in de basisdraad maakt het garen sterk. De combinatie van alpaca en boucle zorgt voor een superzacht garen met veel mogelijkheden en een prachtig effect. Modellen gemaakt van DROPS Alpaca Boucle zijn licht en luchtig.

Breinaalddikte: 5 mm
Lengte: ca 140 meter
Gewicht: 50 gram
Samenstelling: 80% alpaca, 15% wol, 5% polyamide
Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 17 steken, 22 naalden

 


 

DROPS Lima is een 4-draads sportgaren en borduurt voort op het grote succes van de bestseller DROPS Nepal. Lima is uitermate geschikt voor buitenkleding zoals klassieke Noorse truien en sportieve vesten, die meestal wat vaster gebreid worden voor een duurzaam resultaat dat goed in vorm blijft. Dit duurzame en stevige garen is gecombineerd met alpaca en geeft daarom ook de zachte en warme eigenschappen die deze vezel biedt. Kortom een sportgaren met een beetje extra luxe.

Breinaalddikte: 4 mm
Lengte: ca 90 meter
Gewicht: 50 gram
Samenstelling: 35% alpaca, 65% wol
Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 21 steken, 28 naalden

DROPS Nepal is een heerlijk dik luxegaren gesponnen van 35% alpaca en 65% wol. Deze combinatie benadrukt de zijdezachtheid van de alpaca en tegelijkertijd draagt de wol bij aan de stevigheid van het garen. Deze kwaliteit is gesponnen van 3 draden, zodat steken mooi uitkomen en het werk mooi gelijkmatig wordt. DROPS Nepal is makkelijk om mee te breien en haken en is ook erg geschikt om mee te vilten. Ook na het vilten blijft het werk zacht en gelijkmatig.

Breinaalddikte: 5 mm
Lengte: ca 75 meter
Gewicht: 50 gram
Samenstelling: 35% alpaca, 65% wol
Stekenverhouding: 10 x 10 cm= 17 steken, 22 naalden