Hond met regenjasAfgelopen voorjaar hebben een aantal ontwerpsters hun best gedaan om de prachtigste knuffeldieren en poppen te maken. De boeken met daarin de mooiste modellen zijn nu verkrijgbaar. Poppen en dieren met bijpassende kleding, grote en kleine knuffels om mee te spelen of om heerlijk mee te knuffelen. De boeken met een overzicht van de patronen en benodigdheden zijn te bekijken en in één keer te bestellen, zodat je gelijk aan de slag kunt.



 

Schaap Stuart Nijlpaard Paard Bakker huisje met twee poppetjes Paardje  

De volgende nieuwe boeken zijn net verschenen: Christels knuffelsLeven rond het boshuisjeKnuffelkussens hakenAmigurumi circusWollowbies hangen de beest uitMijn knuffels van sokkenwol

Pendikte

verschil pendikteDe patronen uit de boeken zijn uitgewerkt met de garens die in de boeken staan vermeld of met vergelijkbare garens. Natuurlijk is het ook leuk om de modellen van ander garen te maken, dunner of dikker garen voor een kleiner of grotere uitvoering. Zacht garen zodat de knuffeldieren nog een hoger knuffel gehalte krijgen.

Gemerceriseerd katoen is zeer geschikt voor het haken van diertjes en poppetjes. De dikte van het garen bepaald hoe groot/klein een figuurtje wordt, de patronen kun je voor alle diktes gebruiken. Hieronder een lijst met katoenen garens in verschillende diktes met een breed kleurenpallet. Deze garens verwerken het lekkerst met een ergonomische haaknaald. De ergonomische haaknaalden hebben een breed handvat, dit voorkomt verkrampen van de vingers.

  Haaknaald Garen
XXS 0.75 DMC dentelles
XS 1 of 1,5 Durable haakkatoen
    Scheepjes bonbon
Small 2 Phil coton 2 (NIEUW in de collectie van Phildar nu met introductie korting)
    coton crochet
    maxi (suger rush)
    catania fine (op=op)
Normal 2,5 of 3 Phil coton 3 (nu met actiekorting)
    rio
    golf
    Quattro
    catona kleine bolletjes van 25 gram voor kleine haakwerkjes en details of catania
Large 4 of 4,5 Phil coton 4 (nu met actiekorting)
    Muskat
XL 5 of 5,5 Coton 5
   

Cotone

XXL 6 of 7

Hawai 6

 

Voor superzachte knuffels zijn de volgende garens een aanrader

Beaugency, Phil Neige, Phil douce, Top'soft, Sweetheart soft en Sicilia

 

Voor extra wilde knuffels kunnen de volgende harige garens worden gebruikt. Deze garens kunnen met elkaar worden gecombineerd, waardoor je uit meer kleur kan kiezen.

Scheepjes panda, Brazilia, Salsa, Maritza, FoururePingosolseil en Dozza

Poppenstandaard

Om poppen te laten staan of stevig neer te zetten hebben we nu 3 verschillende maten poppenstandaards: 15, 19 en 25 cm