Alpacawol is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen uit de vacht van de alpaca, een kameelachtige die voornamelijk in Zuid-Amerika leeft. Deze wol staat bekend om zijn zachtheid, warmte en lichtheid, waardoor het een luxe alternatief is voor schapenwol. Voordelen van alpacawol zijn dat het hypoallergeen is, niet prikt op de huid en een goede thermische isolatie biedt, waardoor het warm is in de winter en ademend in de zomer. Bovendien is het duurzaam en slijtvast, waardoor kledingstukken lang meegaan. Een nadeel is dat alpacawol relatief duur kan zijn in vergelijking met andere wolsoorten. Ook kan het bij onjuiste verzorging krimpen of vervilten, waardoor specifieke wasvoorschriften gevolgd moeten worden.


Drops heeft 8 prachtige alpacagarens in zijn assortiment. Alpacawol kenmerkt zich doordat het heerlijk warm en zacht is. Er zijn honderden gratis breipatronen en haakpatronen voor de alpaca gratis te downloaden. Neem een kijkje bij onze DROPS patronen.

De alpacawol van DROPS zijn : DROPS Alpaca, DROPS Alpaca Boucle, DROPS Alpaca Silk, DROPS Andes, DROPS Lima, DROPS Nepal

DROPS Alpaca

100% heerlijk zachte en fijne kwaliteit Alpaca wol. Bij verwerking in kleding draagt ze licht en valt soepel. Zowel geschikt voor zomer als winterkleding.
Alpaca kan ook gebreid worden op patronen van Silke-Tweed, Silke, Safran en Cotton-Viscose. Brei je met een dubbele draad, dan kunnen ook patronen van Alaska en Paris gebruiken.

Samenstelling: 100% Alpaca

Advies pendikte: Breinaald 3,5 Stekenverhouding 10 x 10 cm = 23 st x 30 nld

Gewicht: 50 gram met een lengte van 167 meter

Klik hier voor het overzicht van de patronen gemaakt van DROPS AlPaca

 

Breipatroon VoorjaarstruiBreipatroon Elegante Alpaca Trui

DROPS Andes

DROPS Andes is een heerlijk dik luxe garen gesponnen van 35 % alpaca en 65 % wol. Deze combinatie benadrukt de zijdezachtheid van de alpaca en tegelijkertijd draagt de wol bij aan de stevigheid van het garen. Deze kwaliteit is gesponnen van 2 draads, zodat steken mooi uitkomen en het werk mooi gelijkmatig wordt.

Samenstelling: 65% wol, 35% Alpaca

Advies pendikte: Breinaald 9 Stekenverhouding 10 x 10 cm = 10 st x 14 nld

Gewicht: 100 gram met een lengte van 96 meter

Klik hier voor het overzicht van de patronen gemaakt van DROPS Andes

 

Breipatroon Dames trui met splitBreipatroon muts, col en handschoenen

Veelgestelde Vragen over Alpacawol Garen

Wat maakt alpacawol garen uniek vergeleken met andere soorten garen?

Alpacawol garen staat bekend om zijn uitzonderlijke zachtheid, warmte en duurzaamheid. Het is hypoallergeen, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien biedt alpacawol een breed scala aan natuurlijke kleuren en is het milieuvriendelijk.

Voor welke projecten is alpacawol garen het meest geschikt?

Alpacawol garen is veelzijdig en perfect voor een breed scala aan projecten, waaronder truien, sjaals, mutsen, en wanten. Het is bijzonder goed geschikt voor items die direct op de huid worden gedragen, dankzij de zachtheid en het comfort van de wol.

Hoe verzorg ik projecten die zijn gemaakt met alpacawol garen?

Projecten gemaakt met alpacawol garen moeten voorzichtig met de hand gewassen worden in koud water met een mild wasmiddel. Plat laten drogen is het beste om de vorm en de kwaliteit van het breiwerk te behouden. Vermijd het gebruik van een wasdroger.