Hallo,

Het is al weer een tijdje geleden, maar hier dan eindelijk de nieuwe Hobbydoos nieuwsbrief. Graag wil ik je informeren over de vele nieuwe boeken en voorjaar- en zomerpatronen die inmiddels op de site staan.

Breipatroon van Roos het konijnenmeisje

Het breipatroon van Roos het konijn, bestaat uit het konijntje, schoentjes en jurkje (het hesje volgt in maart). Het patroon is niet ingewikkeld, maar vereist wel enige breiervaring. Het patroon aanvragen kan zoals gewoonlijk, via de gratis patronen knop, meer info...

Meer informatie over de gebruikte garens kun je vinden door op de onderstreepte woorden van de materialen te klikken.

Voorjaar- en zomercollectie Garnstudio.

Garnstudio brengt half maart 3 nieuwe boeken uit, gelukkig hoef je zolang niet te wachten. Ik heb een overzicht gemaakt van alle patronen die inmiddels al gratis zijn aan te vragen via de mail, klik hier voor een overzicht van de patronen uit Drops 105 en Drops 106

Tip: Bij de patronen van Garnstudio wordt de benodigde hoeveelheid garen aangegeven. De hoeveelheid grammen is afgewogen op hun breiwerk. Niet iedereen breidt even strak en hierdoor kan er verschil in de hoeveelheid benodigde bollen komen. Het is daarom verstandig te kijken naar de garenhoeveelheid van een maat groter dan je gaat breien. Is dit even veel als je eigen maat dan hoef je geen extra garen te bestellen. Geeft de maat groter meer grammen aan, dan kan je om teleurstelling te voorkomen en iets speling in je breiwerk te hebben, beter een bol extra bestellen. Vooral grote kledingstukken en bij garens met weinig meters op de bol, aan het verschil van een cm in breiwerk wel een bol op je werkstuk schelen.

Sjaal weven:

Alle materiaal voor het sjaal weven zijn weer op voorraad. Het pakket voor de het sjaal weven is in verschillende kleuren te verkrijgen en bestaat uit:
De techniek is eenvoudig en een sjaal is in een avondje klaar. Door de eenvoud van de techniek en het snelle resultaat is het ook een leuke techniek om samen met een groepje te doen, lekker kletsen en samen creatief bezig zijn, meer ...

BOEKEN

BREIEN

Orginele sokken zelf breien - met daarin patronen voor de klassieke sok, kniekous, teensokken, pantoffelsok, babysokjes en veel meer ...... Daarnaast geeft het boek een matentabel met stekenverhouding en aantal cm per sok.

Breien voor baby; breipatronen voor babykleding met een fijne natuurlijke uitstraling en zeer vrolijke kleding. Patronen van boxpakjes, slofjes, sokjes, jurkhemdjes, truitjes, vestjes, mutsjes, babytas, opbergersysteem voor aan de wand, knuffels en meer ...... De kleding heeft leuke details die door foto's duidelijk zichtbaar worden gemaakt.

Breien zonder naalden; is een boek over breien op de knifty knitter, meer. Knifty knitters (vroeger breiplankjes) zijn in langwerpige en ronde vorm te verkrijgen een leuke techniek met meer mogelijkheden dan je in eerste instantie verwacht.

HAKEN

Kleurrijke sjaals haken; haakpatronen voor verrassend leuke sjaals, waaronder spiraalsjaal, voorjaarssjaal gemaakt van bloempatronen, sjaal in de guimpe techniek en meer ...... Het boek is voor zowel beginnend, als gevorderd haakster geschikt.

VILTEN

Creatief met vilt, techniek en projecten; zoals de titel van het boek al aangeeft, geeft dit boek naast uitleg over techniek ook leuke patronen. Patronen zoals tassen, sieraden, pantoffels, kussens, hesjes en meer ..... De techniek en de verschillende projecten worden met foto's en tekst uitgelegd.

BORDUREN

Creative world van DMC; een reeks borduurboeken in kruissteek in verschillende thema's meer ..... Een groot aantal van deze boeken zijn momenteel zeer aantrekkelijk geprijsd maar let wel er is een beperkte voorraad en OP=OP.

Voor nog meer nieuwe materialen, klik hier

Foto's

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de vele foto's en reacties op de patronen. Het heeft even geduurd, maar inmiddels staan ze allemaal op het forum en kan iedereen de creaties bewonderen, zie Forum

Veel handwerkplezier en tot op het forum of volgende mail

Renske Jorritsma
Hobbydoos.nl

Stuur deze brief door aan vrienden, familie en bekenden, zodat ook zij kunnen profiteren van de informatie, patronen en hobby- en handwerkideeŽn.

ps: als je wilt afmelden van de maillijst klik dan hier.