De Hobbydoos bevindt zich in Rinsumageest, een klein dorpje in het Noorden van Friesland, vlakbij Dokkum. Vanuit ons grote magazijn worden dagelijks de bestellingen verstuurd. Op werkdagen worden de bestellingen binnen 24 uur behandeld. De brieven en pakketten worden verzonden via PostNL. Het verzenden van de bestellingen is meer dan alleen de artikelen in een enveloppe/doosje stoppen en een postzegel plakken.

Hoe gaat de Hobbydoos te werk: Zodra een bestelling en betaling van een order is ontvangen, wordt van de betaalde bestellingen een artikellijst gemaakt. Via deze picklist worden alle bestelde artikelen in een grote kar verzameld. Na het verzamelen van de benodigde artikelen, worden de orders en adresstickers geprint. Als alle orders en stickers klaar zijn wordt per order de bestelling verzameld uit de kar en ingepakt in doos of enveloppe, afhankelijk van de grote (enveloppe mag slechts 32 mm dik zijn), dikkere artikelen moeten via pakketpost worden verstuurd. Als alle bestellingen zijn ingepakt, moet de kar leeg zijn. Op deze manier hebben we een dubbele controle, dat alle artikelen zijn verstuurd. Aan het eind van de dag worden alle pakketten naar PostNL Leeuwarden gebracht, waar ze in het nieuwe PostNL-centrum automatisch worden gesorteerd om zo de volgende dag in de juiste route bij jou te worden bezorgd. Met deze hele procedure van mail en orders verwerken, het inpakken en verzenden zijn ca. 4 medewerkers de hele dag in touw. De kosten die het inpakken en verzenden met zich meebrengt, proberen we zo laag mogelijk te houden en berekenen we slechts voor een heel klein deel door aan onze klanten.

Momenteel zijn we druk met een nieuw bestelling volgsysteem. We sturen na het plaatsen van de bestelling een link, met deze link kun je naar de geplaatste bestelling gaan. Als je met ideal hebt betaald kun je daar gelijk zien of de betaling is aangekomen. Je kunt zelf je adres aanpassen, eventueel kun je ook een voorkeur verfbad opgeven. Daarnaast kunnen daar evt. opmerkingen, wijzigingen worden achtergelaten.